Thursday, 10 January 2013

MENGEJUTKAN TRADISI SEKSUAL DARIPADA SELURUH DUNIA

Sambians: Suku kaum yang meminum air mani - Papua New Guinea


Untuk menjadi seorang lelaki dalam suku primitif tersebut, kanak-kanak lelaki diasingkan daripada kehadiran  kaum wanita pada usia tujuh tahun, tinggal dengan lelaki lain selama sepuluh tahun. Dalam tempoh sepuluh tahun, kulit mereka dicucuk untuk mengeluarkan pencemaran yang dibawa oleh wanita. Atas sebab yang sama, mereka juga kerap mengalami hidung berdarah dan muntah yang disebabkan oleh jumlah memakan tebu. Mereka juga dikehendaki untuk menelan air mani orang tua mereka, untuk mengekalkan pertumbuhan dan kekuatan.

Mardudjara Orang Asli upacara yang melibatkan khatan yang agak kejam dimana lelaki yang berkhatan akan menelan kulit khatan mereka sendiri. Selepas sembuh, zakar kemudiannya dipotong memanjang di bahagian bawah, kadang-kadang kesemua laluan kepada skrotum. Darah kemudian dititiskan di atas api dalam usaha untuk membersihkan ia. Sejak itu, lelaki akan membuang air kecil daripada bawah zakarnya bukannya uretra. Persoalan sebenarnya, bagaimana memusnahkan 'kelelakian' seorang budak membawa dia ke kelelakian?The Trobrianders: Suku kaum di mana kanak-kanak mula mempunyai hubungan seks pada umur 6 tahun - Papua New GuineaTersebut pulau dari suku kaum yang terpencil di Papua guinea seolah-olah seperti kajian kes akibat utama revolusi seksual: perempuan ingin seks sama seperti lelaki, dan anak-anak mula mempunyai hubungan seks pada usia yang sangat muda - 6-8 untuk perempuan dan 10-12 bagi lelaki - tiada dengan stigma sosial. Terdapat beberapa adat tentang temu janji untuk menyekat "hooking " dan, sudah tentu, mendedahkan tubuh tiada hadnya, dengan gadis-gadis yang sebenarnya dgn dada terbuka.


Saut d'Eau: bandar di mana anda boleh menyaksikan ritual sihir dan kasih sayang - HaitiJika anda dalam perjalanan ke Haiti dan melawat air terjun Saut d'Eau pada bulan Julai, anda boleh menyaksikan upacara yang agak bersifat mencabul. Pengamal Voodoo membuat perjalanan setiap musim panas untuk menyembah dewi cinta.Satu komuniti di mana saudara berkongsi isteri - Himalaya Nepal:Menurut artikel dalam Psikologi Hari ini, "Hampir semua masyarakat ini mengamalkan amalan polyandrous atau antropologi sebagai poliandri persaudaraan, di mana kumpulan saudara berkongsi isteri." Ini adalah kes di Himalaya, di mana terdapat sedikit tanah yang disediakan untuk pertanian, dan keluarga dengan lebih daripada satu anak akan berhadapan dengan membahagikan tanah mereka setiap anak untuk memulakan keluarga sendiri. Penyelesaiannya? Cari seorang isteri untuk semua anak-anak mereka supaya mereka boleh hidup bersama-sama sebagai satu keluarga dan menjaga keluarga mereka. Artikel ini pernah diterbit oleh dokumentari National Geographic.


Th Wodaabee: Suku lelaki mencuri isteri masing-masing - Niger
Dalam suku Wodaabe Niger di Afrika Barat, lelaki yang dikenali mencuri isteri masing-masing. Perkahwinan pertama Wodaabe diatur oleh ibu bapa mereka di peringkat awal dan mesti lah antara sepupu keturunan yang sama. Walau bagaimanapun, di Festival Gerewol tahunan, lelaki Wodaabe memakai solekan yang rumit dan pakaian dan tarian untuk menarik perhatian wanita - dan diharapkan mencuri isteri yang baru.Greek Purba: Di mana homoseksual adalah diamalkan dengan meluas

Orang Yunani purba tidak memikirkan orientasi seksual sebagai pengecam sosial cara masyarakat Barat telah dilakukan bagi abad yang lalu. Masyarakat Greek tidak membezakan keinginan seksual atau tingkah laku mengikut jantina peserta, tetapi dengan peranan yang dimainkan oleh setiap peserta yang dimainkan dalam perbuatan seks, bahawa penetrator aktif atau pasif menembusi. Polarisasi aktif / pasif berutus dengan peranan dominan dan taat sosial: peranan aktif (nyaring) telah dikaitkan dengan kejantanan, status sosial yang lebih tinggi, dan dewasa, manakala peranan yang pasif telah dikaitkan dengan kewanitaan, status sosial yang lebih rendah, dan belia.
G.990 comments:

Post a Comment

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!