Sunday, 20 January 2013

KE UNIKAN MERCIER-JONES HOVERCRAFT

Reka bentuk Mercier-Jones hoverkraf diilhamkan oleh unsur-unsur Bugatti Veyron, Maserati Gran Turismo, Audi R8. Port penekanan rekaan badan kapal berprofile rendah, bahagian depan yang agresif, dan hoverkraf pertama yang kelihatan benar-benar moden. Ciri-ciri marin, seperti dek sampingan dan kokpit terbuka, campuran dengan inspirasi automotif untuk menjelmakan fleksibiliti dan fungsi hoverkraf tersebut.

Hoverkraf adalah kenderaan canggih yang boleh bergerak di atas tanah, air dan pelbagai permukaan kawasan. Pada asasnya, kerja hoverkraf like big air-hockey pucks. Kusyen udara digantung di dalam skirt fleksibel yang membantu mengimbangi perubahan di kawasan dan memberikan kelulusan halangan.Direka dengan mempunyai tempat duduk yang selesa, perjalanan yang seimbang di dalam kabin udara terbuka. Dek sampingan menyediakan tempat duduk tambahan untuk lebih ramai penumpang.

Hoverkraf Mercier-Jones bukan sahaja kelihatan seperti sebuah kereta sukan mewah, ia dilaksanakan pada satu tahap yang Inovatif, paten sementara menunggu sistem kawalan arah reka bentuk membolehkan cara gerakkan maju dalam arah ke hadapan, sisi dan belakang, jadi anda boleh berhenti dan pergi dengan mudah.
High-end bahan seperti serat karbon dan aloi logam, meningkatkan state-of-the-art hovercraft ini. Pemilihan bahan diseimbangkan dengan teknik pembuatan pintar untuk mengekalkan harga rendah. Hoverkraf Mercier-Jones merangkumi teknik pembinaan dari automotif, industri marin, dan aero angkasa.
Sebuah enjin petrol tunggal digunakan untuk menjana elektrik bagi tiga motor elektrik bebas daripada sistem memandu. Motor diperhalusi dengan kawalan ke atas daya angkat dan teras, manakala enjin petrol dioptimumkan untuk kecekapan bahan api yang maksimum. Satu pek bateri digunakan untuk memegang kuasa simpanan yang boleh digunakan untuk motor bagi meningkatkan dengan segera dalam prestasi. Enjin petrol diasingkan dari kokpit dan persekitaran luar untuk mengurangkan tahap bunyi bising dan pencemaran.


No comments:

Post a Comment

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!