Monday, 28 January 2013

FOTO TERAKHIR SELEPAS KEMATIAN


Sebelum atau selepas kematian mereka nampaknya telah mencetuskan pelbagai emosi, sama ada di hadapan kamera atau di belakang. Senarai ini terdiri daripada imej yang menarik pada masa lalu dalam sejarah yang diambil oleh beberapa individu. Jika sesiapa mempunyai maklumat atau bercanggah mengenai gambar atau maklumat dalam senarai ini, saya berharap anda akan berkongsi maklumat anda dalam komen anda.
Wiley postWiley Post merupakan perintis pertama bagi penerbangan solo di seluruh dunia dan kawan baiknya Will Rogers, comedian, humorist dan social commentator terkenal telah menyertai penerbangan bersama-sama. Foto Will Rogers mengenakan topi dan tali leher, berdiri di atas sayap kapal terbang telah diambil pada 15 Ogos 1935 sejurus sebelum berlepas dari sebuah lagun berhampiran Point Barrow Alaska. Semasa berlepas  di laut (Post’s experimental Lockheed Explorer) pesawat terhempas apabila enjin gagal berfungsi dan membunuh kedua-dua lelaki tersebut.

Fakta menarik: Wiley Post Will Rogers Memorial Airport (IATA: BRW, ICAO: PABR, LID FAA: BRW) sering dirujuk sebagai Post / Rogers Memorial adalah lapangan terbang awam yang terletak di Barrow, sebuah bandar di Pekan Cerun Utara negeri AS Alaska. Terletak di Laut Chukchi di latitud 71,29 ° N, lapangan terbang utara mana-mana di wilayah AS. Lapangan terbang ini dinamakan selepas American humorist  Will Rogers dan aviator (pilot) Wiley Post, kedua-duanya meninggal dunia kira-kira 9 km (14 km) jauhnya di Point Barrow.

Albert Einstein
Gambar di atas adalah gambar terakhir yang diketahui mengenai Einstein, yang diambil dalam Mac, 1955. Tidak ada banyak maklumat mengenai foto ini tetapi dia mungkin berada di rumahnya berhampiran Princeton, New Jersey. Sebulan kemudian pada 17 April, 1955, Einstein mengalami pendarahan dalaman disebabkan oleh the rupture aneurisme aortic, yang sebelum ini telah didiagnosis dan diperkukuhkan. Beliau telah bersedia untuk pergi ke hospital dan mengambil draf ucapan beliau, he was preparing for a television appearance commemorating the State of Israel’s seventh anniversary with him. Malangnya dia tidak hidup cukup lama untuk melengkapkan perkara tersebut. Pada hari berikutnya Einstein meninggal dunia pada usia 76.

Fakta menarik: Otak Einstein telah dikeluarkan dalam masa beberapa saat kematiannya (tanpa kebenaran keluarganya) dengan harapan bahawa masa depan neurosains akan dapat mengetahui apa yang membuatkan Einstein begitu pintar. Baru-baru ini kajian saintifik telah mencadangkan bahawa kawasan-kawasan yang terlibat dalam pertuturan dan bahasa adalah lebih kecil, manakala kawasan-kawasan yang terlibat dengan pemprosesan berangka dan ruang yang lebih besar.

Maralyn Manroe


Ramai yang percaya Selebriti jurugambar George Barris yang telah mengambil gambar terakhir Marilyn Monroe. Walau bagaimanapun, ia adalah sebenarnya jurugambar  Life Magazine Allan Grant. Gambar-gambar yang telah diambil Julai 7, 1962 semasa temu bual di rumahnya. Enam gambar muncul dalam Kehidupan termasuk satu yang digambarkan di atas. Hanya sebulan kemudian pada 5 Ogos 1962, LAPD menerima panggilan pada 4:25 AM dari Dr Hyman Engelberg mengisytiharkan bahawa Monroe telah meninggal dunia di rumahnya di Brentwood, Los Angeles. Punca rasmi kematian Monroe telah diklasifikasikan sebagai "acute barbiturate poisoning", dan juga telah direkodkan sebagai bunuh diri. Banyak persoalan masih kekal tidak terjawab mengenai keadaan kematiannya dari tempoh masa apabila mayat Marilyn Monroe ditemui.

Fakta menarik: Life Magazine memaparkan isu wawancara Monroe bertarikh 3 ogos 1962, hanya 2 hari sebelum kematiannya.

World Trade CenterPhotojournalist Bill Biggart meliputi peristiwa 11 September dan was Tragically killed as the second tower of the World Trade Center came down. Empat hari kemudian mayat Biggart telah ditemui dari runtuhan dan barang peribadi beliau, termasuk kamera yang telah diberikan kepada isterinya. Isterinya kemudian menyerahkan beg kamera tersebut kepada rakan baiknya. Beliau yakin bahawa tiada gambar terselamat kerana the falling debris had blown off the backs of the two film cameras dan penutup daripada kanister filem telah dikupas kembali. Rakannya mengalihkan perhatian beliau bagi kamera digital yang telah dilindungi oleh abu. The lens had been sheared off but when he opened the chamber, mendapati ia berada dalam keadaan yang bersih. Kad mengandungi 150 gambar termasuk gambar terakhir diambil ditunjukkan di atas yang dirakam pada masa 10:28 am dan 24 saat. Masa ialah 10:30 apabila menara kedua diserang.

Fakta Menarik: Apabila isteri Biggart membuat panggilan telefon bimbitnya sejurus selepas menara pertama jatuh. Biggart memberitahu pada isterinya bahawa dia tidak perlu bimbang, dan akan bertemu dengan beliau dalam masa 20 minit. "im safe," beliau memberi jaminan, "im with the firemen." Ia adalah kali terakhir mereka pernah bercakap. Kira-kira 20 minit kemudian, menara kedua runtuh.
Lady Diana


Gambar ini telah dikeluarkan yang menunjukkan gambar terakhir yang diambil sebelum kemalangan Lady Diana. Akhbar bersaing untuk menjadi yang pertama untuk mencetak walaupun gambar terakhir berakhir hanya menunjukkan sebahagian rambutnya. Malang dan ironinya gambar seperti ini akhirnya menyumbang kepada kemalangan yang meragut nyawanya.

Gambar menunjukkan empat orang yang beredar dari Ritz Paris Pada kira-kira 12:20 pagi pada 31 Ogos, 1997 dengan Henri Paul pemandu hotel dan pengawal peribadi Dodi Fayed Trevor Rees-Jones di tempat duduk penumpang. Di tempat duduk belakang adalah Puteri Diana dengan Dodi Fayed duduk di sebelah beliau. Saat selepas gambar ini diambil Mercedes memasuki Place de l'Alma underpass pada kelajuan kira-kira 105 km / h (65 mph). Pemandu hilang kawalan dan membelok ke kiri dan berlanggar dengan satu tiang di dalam terowong. Dodi Fayed dan Henri Paul kedua-duanya meninggal dunia serta-merta. Trevor Rees-Jones masih sedar dan telah mengalami pelbagai kecederaan serius di muka.  Diana cedera tetapi meninggal dunia lewat pagi  di hospital.

Fakta menarik: Sebagai mangsa cedera parah atau mati di dalam kereta mereka, jurugambar terus menerus mengambil gambar. Kritikal cedera Diana telah dilaporkan membisik perkataan, "oh my God," dan selepas jurugambar telah ditolak jauh oleh pasukan kecemasan, perkataan, "leave me alone".

Elvis PresleyFoto terakhir Elvis telah diambil pada OGOS 16, 1977 pada 12:28. Gambar tersebut menjadi rebutan kerana dia berada di Graceland selepas keluar malam. Petang berikutnya Presley ditemui di atas lantai bilik mandi beliau dengan tunangnya, Ginger Alden. Menurut penyiasat perubatan, Presley telah merangkak beberapa kaki sebelum dia meninggal dunia, beliau nampaknya telah menggunakan bilik mandi pada masa itu. Kematian secara rasminya disebut pada 3:30 petang di Pembaptis Memorial Hospital.

Fakta menarik: Elvis telah melawat doktor gigi beliau pada 15 Ogos bagi crown put in secara temporary dan has been suggested that the codeine the dentist gave menyebabkan kejutan anaphylactic dalam kematiannya kerana dia telah mengalami reaksi alahan kepada ubat.
HitlerTerakhir gambar Hitler telah diambil kira-kira dua hari sebelum kematiannya kerana dia berdiri di luar pintu masuk bunker Berlin ukur kerosakan bom yang agak dahsyat. Dengan Jerman berbaring dalam runtuhan selepas enam tahun perang, dan dengan kekalahan yang akan berlaku, Hitler memutuskan untuk menghabiskan nyawanya dengan sendiri. Tetapi sebelum berbuat demikian, beliau berkahwin dengan Eva Braun dan kemudian menulis wasiat terakhir dan bukti. Keesokan harinya di sebelah petang pada 30 April, 1945 Braun dan 'Hitler memasuki ruang tamu  untuk menamatkan kehidupan mereka. Kemudian petang itu baki bunker community found Hitler slumped over, dan darah tertumpah atas sofa. Eva duduk di hujung. Hitler telah membunuh dirinya dengan menggigit kapsul sianida manakala menembak dia sendiri di kepala. Eva hanya menggunakan kapsul sianida.

Fakta Menarik: Apabila Hitler meminta pandangan, doktor mengesyorkan kaedah yang boleh dipercayai untuk bunuh diri doktor tersebut mencadangkan menggabungkan dos cyanide dengan tembakan di kepala.

2 comments:

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!