Saturday, 26 January 2013

ANTARA PEMBUNUH HOMOSEKSUAL
Homoseksual merupakan tarikan romantik, tarikan seksual atau aktiviti seksual antara ahli-ahli daripada jantina yang sama atau jantina. Sebagai orientasi, homoseksual merujuk corak berkekalan daripada atau pelupusan mengalami seksual, penyayang, atau romantis tarikan atau semata-mata untuk orang daripada jantina yang sama ia juga merujuk untuk rasa individu identiti peribadi dan sosial berdasarkan kepada tarikan, tingkah laku yang menyatakan mereka, dan keahlian dalam masyarakat yang lain yang berkongsi.
Homoseksual adalah salah satu daripada tiga kategori utama orientasi seksual, bersama-sama dengan Biseksualitas dan Heteroseksual, dalam kontinum heteroseksual-homoseksual (dengan asexuality kadang-kadang dianggap 1/4). Pemahaman saintifik dan perubatan mengatakan bahawa orientasi seksual adalah bukan pilihan, tetapi interaksi kompleks faktor biologi dan alam sekitar, terutama dengan mengambil kira persekitaran rahim awal. Walaupun terdapat mereka yang masih memegang pandangan bahawa aktiviti homoseksual adalah di luar tabii atau tidak berfungsi, penyelidikan telah menunjukkan bahawa homoseksualiti adalah satu contoh variasi yang biasa dan semula jadi dalam seksualiti manusia dan bukan dengan sendirinya sumber kesan negatif psikologi. Prejudis dan diskriminasi terhadap orang homoseksual dan biseksual, bagaimanapun, telah ditunjukkan untuk menyebabkan kemudaratan psikologi.

Sepanjang sejarah, ramai lelaki yang telah dipertimbangkan untuk menjadi jahat, kekejaman manusia kerana satu sebab atau sama lain. Homoseksual telah menjadi mangsa kepada perbezaan ini dengan mudah sebagai heteroseksual. Ia adalah penting untuk menyedari bahawa sebab di sebalik kejahatan dikreditkan kepada setiap individu-individu yang terkenal mungkin tidak kelihatan begitu ketara pada hari ini. Sia-sia untuk mengatakan, orang-orang ini tidak jahat kerana orientasi seksual mereka - mereka adalah orang jahat tanpa mengira mangsa. Kat bawah ini antara The most evil homoseksual..........Luis Alfredo Garavito Cubillos, aka "La Bestia" ("The Beast ") atau "TribilĂ­n" dilahirkan pada 25 Januari 1957 di Genova, Quindio, Colombia merupakan seorang perogol Colombia dan pembunuh bersiri. Pada tahun 1999, beliau disabitkan kerana rogol dan pembunuhan 147 kanak-kanak lelaki. Bilangan mangsa beliau, berdasarkan lokasi rangka disenaraikan pada peta Garavito di dalam penjara, akhirnya melebihi 300. Beliau telah digambarkan oleh media tempatan sebagai "pembunuh bersiri terburuk di dunia" kerana bilangan  mangsa.

Mangsa Garavito kanak-kanak miskin, anak-anak petani, atau kanak-kanak jalanan, di antara umur 8 dan 16. Garavito mendekati mereka pada jalan atau desa dan menawarkan mereka hadiah atau jumlah wang yang kecil. Selepas mendapat kepercayaan mereka, dia telah mengambil kanak-kanak untuk berjalan-jalan dan apabila mereka penat, beliau akan mengambil kesempatan daripada mereka. Beliau kemudiannya dirogol, memotong leher mereka, dan biasanya dikerat mayat mereka. Kebanyakan mayat menunjukkan tanda-tanda penyeksaan. Garavito telah ditangkap pada 22 April 1999. Dia mengaku untuk membunuh 140 kanak-kanak. Bagaimanapun, beliau masih disiasat untuk pembunuhan daripada 172 kanak-kanak lebih daripada 59 bandar-bandar di Colombia.


Gary Arthur Bishop Januari 1 jun 10, 1951 - 10 Jun 1988 he are child molester yang disabitkan di Amerika dan pembunuhan bersiri. Dia mengaku untuk pembunuhan lima kanak-kanak lelaki pada tahun 1983, sebagai hasil penyiasatan polis rutin.

Dilahirkan di Utah, Arthur Bishop Gary membesar sebagai anak yang baik daripada ibu bapa Mormon dan taat. Berpendidikan dan bijak. Walaupun kejayaan mudah beliau, beliau membenarkan dirinya membabitkan dirinya ke dalam dunia pornografi kanak-kanak. Compulsions Bishop meningkat sehingga dia mula menculik, penyeksaan dan pembunuhan kanak-kanak lelaki muda. Ia kemudiannya Bishop telah mencabul berpuluh-puluh kanak-kanak , dimana ibu bapa tidak pernah melaporkan jenayah tersebut kepada pihak polis sehingga selepas peristiwa-peristiwa yang berlaku. Bishop membunuh mangsa pertama beliau, yang berusia empat tahun bernama Alonzo Daniels, pada 14 Oktober 1979. Bishop menarik perhatian budak tersebut dari halaman kompleks apartmen beliau apartmen sendiri beliau dengan janji gula-gula percuma . Melakukan serangan seksual keatas kanak-kanak itu, Bishop melemaskan dia dalam tab mandi, dan kemudiannya dikebumikan badan budak itu di padang pasir.


Randolph Steven lahir 19 mac, 1945 adalah seorang pembunuh bersiri Amerika yang dikenali sebagai Scorecard Killer dan  Freeway Killer yang melakukan rogol, penyeksaan, pencacatan dan pembunuhan sekurang-kurangnya 16 lelaki muda dalam siri pembunuhan merangkumi antara 1972 dan 1983, majoriti  telah dilakukan di California. Kraft juga dipercayai telah melakukan rogol dan pembunuhan sehingga kepada 51 kanak-kanak lelaki dan lelaki muda. Beliau telah disabitkan Mei 1989 dan membunuh 16 mangsa dan  dipenjarakan apabila hukuman mati di Penjara Negeri San Quentin di Marin County, California.
Kraft dikenali sebagai Pembunuh Balanced dan Killer Freeway kerana banyak badan mangsa ditemui di sebelah atau dekat dengan lebuhraya. Dan apabila dia ditangkap, penyiasat menemui senarai berkod menggambarkan samar rujukan untuk mangsa beliau.Friedrich Karl Heinrich "Fritz" Haarmann Oktober 25, 1879 - April 15, 1925, juga dikenali sebagai Butcher Hanover dan Vampire Hanover adalah pembunuh Jerman bersiri yang dipercayai telah bertanggungjawab kerana membunuh 27 kanak-kanak lelaki dan lelaki muda antara 1918 dan 1924. Beliau telah disabitkan bersalah daripada 24 pembunuhan dan dilaksanakan.

Hans Grans merupakan kekasih haarmann bertanggungjawab kerana mengetuai dalam aspek yang kurang enak untuk komuniti homoseksual Hanover, Jerman. Bersama-sama kedua-dua mereka menjual daging mangsa kepada pelanggan yang tidak curiga sebagai pasaran gelap daging lembu. Grans menonton manakala Haarmann membunuh lelaki muda tersebut, menikmati aksi ganas dan juga menghasut. Walaupun beliau pada asalnya dihukum mati untuk bahagian di dalam pembunuhan tersebut, Grans dilepaskan dan hukumannya dikurangkan untuk 12 tahun selepas itu dia dibebaskan dari penjara. Beliau meninggal dunia pada tahun 1975.


Huang Yong November 18, 1974 - December 26, 2003 adalah seorang pembunuh bersiri Cina yang dituduh membunuh 17 remaja lelaki (walaupun dia disyaki 25 pembunuhan) antara September 2001 dan 2003. Pada bulan September, 2001 Huang mula menarik perhatian orang muda, dari dewan video, kafe Internet dan arked video ke rumahnya dengan menawarkan dan mengesyorkan mereka untuk kerja-kerja yang baik  dan dibayar atau untuk membiayai persekolahan mereka atau melancong. Di rumahnya, Huang mempelawa mereka dan dirogol selepas mencekik mereka dengan tali.

Pada November 2003, mangsa 16 tahun bernama Zhang Liang pergi ke balai polis. Para penyiasat pada mulanya tidak yakin cerita Liang tetapi budak lelaki itu mendakwa bahawa Huang telah menjemput beliau ke apartmen beliau dengan menawarkan dia kerja. Apabila dia sampai di sana, Huang cuba mencekik dia dan  tidak sedarkan diri salama tiga kali. Selepas itu, apabila budak tersebut bangun, Huang berkata kepadanya "Saya telah membunuh sekurang-kurangnya 25 orang. Anda nombor 26" tetapi Liang melarikan diri dan melaporkan kepada polis.

Akhirnya, polis percaya cerita Liang dan Huang ditangkap dan dijatuhi hukuman mati pada 9 Disember 2003 dan disempurnakan oleh skuad menembak pada 26 Disember, 2003.
Huang menyifatkan motif untuk jenayah itu dengan berkata: "Saya sentiasa mahu menjadi pembunuh kerana saya adalah seorang kanak-kanak, tetapi saya tidak pernah mempunyai peluang."

4 comments:

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!