Sunday, 16 December 2012

Video Iklan kontroversial dan Diharamkan


merupakan iklan komersial untuk seluar jeans Calvin Klein, di arah oleh Steven Meisel, nampaknya diharamkan di Amerika Syarikat. Saya suka konsep di sebalik perdagangan ini dan ia benar-benar Steven Meisel dan mengingatkan tahun 2003 Dolce & Gabbanna iklan (lihat di atas) bahawa dia membuat rakamam sebelum Gisele Bundchen ditetapkan berlatar belakangkan monitor. Cerdik dan cantik, Steven Meisel sentiasa menyampaikannya. Calvin Klein merupakan master manipulator media dan komersil ini diharamkan hanya akan meningkatkan pendedahan jenama beliau.

Tidak Sesuai untuk tontonan 18 tahun kebawah

Sebuah iklan komersial diharamkan oleh Levis jeans yang disiarkan di United Kingdom, penetapan merupakan bilik mandi awam. Seorang lelaki yang memegang rotan putih sebahagian besar waktu tidak buta. Dia hanya memegang rotan untuk orang tua.Tetapi apabila seorang wanita yang datang dan dia mula berubah di hadapannya kerana dia yang difikirkannya dia buta, dia tidak sebegitu bodoh, berakhlak mulia yang mengatakan, “Excuse me Miss, I think you have the wrong idea, here.

Merupakan iklan komersial yang diharamkan bagi kondom Hansaplast menceritakan kisah seorang budak lelaki yang boleh melakukan tingkah laku yang nakal kerana ibunya berkata begitu. Ia kemudian mendedahkan bahawa ibunya itu di dalam bilik disembunyikan daripada pandangannya, mengadakan hubungan seks. dalam seketika yang budak itu bertanya ibunya yang dalam keadaan ekstasi, jawapan beliau ternyata dengan sebagai "Ya, ya, ya."


Pada tahun 2005, Microsoft Membuat "Jump In" iklan untuk konsol Xbox 360 mereka yang tidak pernah disiarkan. Iklan ini disifatkan terlalu kontroversi, menunjukkan komuter di platform kereta api bawah tanah bermain "Shoot 'em up" dengan jari mereka (Bang!)

Ini merupakan Masyarakat Perdagangan Mastercard kempen iklan yang ternilai. Saya cadangkan anda juga menonton video asal jika anda mahu ketawa.


The commercial was a great spoof of the original but was banned because of the violence

Mengapa ia begitu pentingnya untuk menyimpan bil telefon bimbit yang rendah?Universal Mobile membuat tv kontroversi iklan komersil dengan mengingati bagaimana pentingnya ia adalah dengan menjaga bil telefon bimbit yang rendah.

Blackberry menembak Apple adalah iklan yang bijak

Dalam kes ini, Microsoft Windows XP , sepasang kekaish berada dalam kegairahan. semasa perbuatan seksual, lelaki itu cuba untuk membuang coli menggunakan kedua-dua tangannya.Malangnya selepas perjuangan, dia tidak boleh melepas kaitan tali coli. halangan yang ternyata merupakan kata laluan, dan ia mengapa bahawa iklan komersial yang diharamkan untuk Microsoft Windows XP. Pengalaman yang tidak diduga sememangnya.

p/s Sebenar banyak lagi iklan yang diharamkan takut pula nanti blog ni yang haramkan he..he..he..!

4 comments:

 1. hi,

  info yang menarik,

  iklhas dari,
  blogger - jatuh bangun dalam perniaagaan

  ReplyDelete
 2. thnk bro lagipun ni untuk update trafic,now everything perfect i will make the best of the best..........!

  ReplyDelete
 3. ahhahaha..memang kena tutup sebelah mata

  ReplyDelete
 4. Bro.. u guna google transtale ker untuk translate suma ni? ayat caca marba.. gua xberapa nk paham.. poning kopalo den..

  ReplyDelete

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!