Sunday, 23 December 2012

ANTARA-ANTARA SAINTIS YANG OBSES ATAU GILA

Sains (dari scientia Latin, bermaksud "pengetahuan") merupakan pencarian yang sistematik membina dari segi pengetahuan dalam bentuk penjelasan ramalan dan diuji mengenai alam semesta. Dalam makna yang lebih tua dan berkait rapat ( contohnya, dalam Aristotle), "sains" merujuk kepada cabang pengetahuan yang boleh dipercayai , fakta yang boleh dijelaskan dengan logik dan rasional.Sejak sains kuno klasik dikenali sebagai sejenis pengetahuan berkaitan rapat kepada falsafah. Dalam era moden awal perkataan "sains" dan "falsafah" kadangkala digunakan silih berganti dalam bahasa Inggeris. Menjelang abad ke-17, falsafah semulajadi (yang hari ini dipanggil "sains semula jadi") telah dianggap sebagai cawangan berasingan falsafah. Walau bagaimanapun, "sains" terus digunakan dalam erti kata yang luas menandakan pengetahuan dipercayai melalui topik, cara yang sama ia masih digunakan dalam istilah moden seperti sains perpustakaan atau sains politik.Apa yang aku nak tekankan disini wujud nya saintis gila atau obses dimana mereka ini menkaji atau membuat uji kaji ke atas subjek yang bernyawa ataupun tidak ,simple word [SAINTIS GILA] dan kajian yang tak masuk akal.Di bawah ini merupakan saintis-saintis yang GILA tersebut jadi layan..................!Vladimir Demikhov: The Two-Headed Dog Surgeon

Pada tahun 1954, soviet pakar bedah Vladimir Demikhov, mendedahkan karya beliau kepada dunia dengan melakukan kajian ke atas anjing berkepala dua. Kepala anjing tersebut telah dicantumkan ke leher anjing dewasa baka German shepherd.walaupun bagaimanapun tiub saluran makanan kemudiannya dimasukkan ke leher haiwan tersebut melalui saluran esofagus. walau apa pun ujikaji pakar bedah tersebut gagal dimana binatang tesebut telah meninggal dunia akibat penolakan tisu.Selepas kajian tersebut pakar bedah yang obses Demikhov tidak berhenti dari mewujudkan lebih 19 hasil cantuman haiwan itu dalam tempoh 15 tahun.


Dibawah merupakan video Eksperimen Vladimir Demikhov,jikalau anda nak layan video tersebut fikirlah untuk kali kedua......!


Stubbins Ffirth: The Yellow Fever Vomit-Drinking Doctor

Pada tahun 1800, satu latihan doktor di Philadelphia, Ffirth Stubbins, membentuk hipotesis bahawa demam kuning bukanlah satu penyakit berjangkit, dan meneruskan ujikaji penyakit tersebut untuk menguji ke atas dirinya. Beliau pada mulanya menumpahkan muntah dijangkiti ke dalam luka yang terbuka, kemudian meminum muntah tersebut.Walaubagaimanapun Dia tidak jatuh sakit. Di sebab kajian tersebut beliau menemui demam kuning tidak berjangkit.

Josef Mengele: The Angel of Death

Joseph Mengele menjadi terkenal kerana menjadi salah satu daripada pakar perubatan SS yang diselia, beliau membuat pemilihan yang tiba dari pengangkutan banduan, menentukan siapa yang akan dibunuh dan siapakah yang akan menjadi buruh paksa, dan untuk melaksanakan eksperimen tersebut mangsanya adalah manusia penghuni kem pelarian, Mengele  dikenali sebagai "Malaikat Maut."


Pada tahun 1940, beliau telah diletakkan di dalam kor perubatan rizab, selepas itu beliau berkhidmat di Bahagian Panzergrenadier 5 SS Wiking di Barisan Timur. Pada tahun 1942, beliau telah cedera di bahagian hadapan Soviet dan telah dilucutkan secara perubatan tidak layak untuk pertempuran. Beliau kemudiannya dinaikkan pangkat ke pangkat SS-Hauptsturmführer (Kapten) kerana menyelamat tiga nyawa tentera Jerman. Selepas tempoh hidup menyamar di Jerman, dia melarikan diri ke Amerika Selatan, di mana beliau mengelak tangkapan bagi seluruh hidupnya, walaupun sedang diburu sebagai perang jenayah Nazi.

Di Auschwitz, Mengele melakukan beberapa kajian ke atas kembar, kembar biasanya dibunuh dan badan mereka dibedah siasat. Beliau menyelia operasi di mana dua kanak-kanak Gipsi telah dijahit bersama untuk membuat kembar siam tangan kanak-kanak menjadi teruk dijangkiti di mana urat telah resected (luluh). Mengele merupakan begitu fanatik sekali tentang pengambilan  darah dari kembar. Di sebabkan eksperimen tersebut, subjek dilaporkan telah kehilangan darah di ikuti beberapa kematian melalui eksperimen itu.

Mengele menggunakan Auschwitz sebagai satu peluang untuk meneruskan penyelidikan beliau, dengan menggunakan penghuni kem tahanan perang untuk uji kaji manusia. Beliau amat berminat dalam kembar seiras, mereka akan dipilih dan ditempatkan di berek khas. katanya merekrut Berthold Epstein, pakar pediatrik Yahudi, dan Nyiszli Miklós, seorang pakar patologi Yahudi Hungary, yang membantu dengan eksperimen beliau.

Sebagai seseorang banduan, seorang Buruh paksa di bawah arahan Mengele, Epstein mencadangkan satu kajian ke dalam rawatan penyakit dipanggil Noma yang telah diperhatikan kerana terutamanya menjejaskan kanak-kanak dari kem. Sementara itu punca sebenar daripada Noma kekal tidak menentu, ia kini dikenali kerana ia mempunyai kejadian yang lebih tinggi di kalangan kanak-kanak yang mengalami malnutrisi dan tindak balas sistem imun yang lebih rendah. Banyak kemunculan penyakit yang tidak dikenali sejurus selepas pengecutan satu lagi penyakit seperti demam campak atau tuberkulosis.Mengele mengambil kepentingan dalam keabnormalan fizikal yang ditemui di antara kedatangan di kem tahanan tersebut. Ini termasuk kerdil, terutamanya keluarga Ovitz - anak artis Romania, tujuh daripada mereka adalah kerdil. Sebelum dihantar pulang ke negara mereka, mereka melancong ke Eropah Timur sebagai Troupe Lilliput.
Eksperimen Mengele juga termasuk cubaan untuk menukar warna mata dengan menyuntik bahan kimia ke dalam mata kanak-kanak, pelbagai amputasi anggota, dan pembedahan lain termasuk Rena Gelissen di Auschwitz butiran mengatakan eksperimen tertentu yang dilakukan ke atas banduan wanita sekitar Oktober 1943. Mengele akan mencuba pada gadis-gadis yang dipilih, melaksanakan rawatan pensterilan dan kejutan. Kebanyakan mangsa meninggal dunia, disebabkan kegagalan eksperimen atau jangkitan.

Auschwitz seseorang banduan Alex Dekel telah berkata "I have never accepted the fact that Mengele himself believed he was doing serious work not from the slipshod way he went about it. He was only exercising his power. Mengele ran a butcher shop major surgeries were performed without anesthesia. Once, I witnessed a stomach operation  Mengele was removing pieces from the stomach, but without any anesthetic. Another time, it was a heart that was removed, again, without anesthesia. It was horrifying. Mengele was a doctor who became mad because of the power he was given. Nobody ever questioned him  why did this one die? Why did that one perish? The patients did not count. He professed to do what he did in the name of science, but it was a madness on his part".
Video dibawah menunjukkan Eksperimen yang dijalankan Josef Mengele,jikalau anda ingin menonton video tersebut fikir untuk kedua kali kerana terdapatnya unsur yang mungkin tidak sesuai untuk sesetengah pihak dan tidak sesuai untuk 18 kebawah.


Sergei Bruyukhonenko: The Dog Decapitator

Sergei Sergeyevich Brukhonenko ( 30 April 1890 - 20 April 1960) merupakan seorang saintis Soviet semasa era Stalinis. Penyelidikan Brukhonenko penting untuk pembangunan prosedur jantung terbuka di Rusia. Beliau adalah salah satu daripada pemimpin-pemimpin Institut Penyelidikan yang menjalankan 
Eksperimen Pembedahan , di mana Profesor Vishnevsky telah melakukan pembedahan soviet pertama kali melalui operasi jantung terbuka pada tahun 1957.

Brukhonenko dasarnya diingati kerana kajian perkembangan terhadap autojektor, jantung primitif dan mesin paru-paru dimana eksperimen ini dilakukan keatas kepala seekor anjing. Peranti ini telah digunakan dengan keputusan bercampur-campur dalam satu siri eksperimen dengan canines pada tahun 1930-an, yang boleh dilihat dalam Eksperimen filem dalam Kebangkitan Organisma. Walaupun hari ini beberapa spekulasi bahawa filem tersebut merupakan pementasan semula prosedur, eksperimen diri mereka sendiri telah didokumentasikan dan mengakibatkan Brukhonenko terkenal selepas kematian dan juga dianugerahkan Hadiah berprestij Lenin.
Di bawah merupakan video Eksperimen Sergei Sergeyevich Brukhonenko, jika anda ingin menonton video tersebut fikir lah untuk kedua kali.BREAKING THE MYSTERIES bukan hanya sekadar blog biasa yang memaparkan isu dunia atau tempatan.Merungkai setiap misteri dunia, temadun, kewarasan manusia dan kejahilan manusia merupakan objektif UTAMA blog ini.Di bawah merupakan video Extra semoga anda berpuas hati dengan artikel yang aku terbitkan ini.Apa yang ingin aku sampaikan disini nafsu manusia belum puas selagi bernyawa renung-renungkan ...........!


p/s  memang saintis gila

3 comments:

  1. ceh apa punya falsafah lolz.............!

    ReplyDelete
  2. Memang gila saintis ni,terutama yang buat ujikaji ke atas manusia tuh -.-

    ReplyDelete
  3. berterabur ke apa ke yang penting aku paham definisi yang cuba disampaikan oleh penerbit

    ReplyDelete

Setiap Manusia mempuyai Kesilapan, Aku memperbaiki Kesilapan itu Dari Komen Anda walau sepedas manapun..........!